ZPĚT NA PRODUKTY

Olej z pražených lískových oříšků

Rostlina a získávání oleje:

Líska obecná je křovinatý porost. Olej se získává lisováním rozdrcených oříšků zpravidla za studena. V mnoha zemích oříšky předtím ještě opraží. Olej má žluté až žlutohnědé zabarvení a oříškové aroma i chuť.

Použití v kuchyni:

Olej se používá na jedné straně ve studené kuchyni, na druhé straně také k pečení a dušení. Ke smažení je tento olej příliš cenný. V potravinářském průmyslu se používá také v pekárenství. Před servírováním můžete s tímto olejem obohatit také jakoukoli vařenou zeleninu.

Použití v péči o zdraví a kosmetice:

Tento olej se používá hlavně v kosmetice (masti, šampóny). Na pokožku působí adstringentně, vypíná ji a tonizuje. Podporuje prokrvení pokožky a napomáhá ji zachovat elasticitu. Je to ideální základní olej pro mastnou a smíšenou pleť a řeší i problémy s akné. Rychle se do pokožky vstřebává a je proto velmi vhodný jako denní krém.

Zvláštnost:

Olej z lískových oříšků obsahuje velké množství kyseliny olejové.

Tip: Použití jako masážní olej. Olej vyrobený z opražených oříšků se pro použití v kosmetice hodí méně.

Možnost zahřátí: Panenský olej z lískových oříšků lze zahřát na teplotu až 180°C. Mastné kyseliny: nasycené (+), jednoduché nenasycené (++++), vícenásobně nenasycené (+) Vitamíny: vitamín E (++)

Olej z lískových oříšků VOM FASS FASCINACE

Huile vierge de Noisettes Jedinečné aroma tohoto znamenitého oleje z dílny virtuóza výroby olejů, pana Jeana-Marca Montegottero, změní Váš pokrm na skvělý kulinářský zážitek.

Díky šetrné výrobě a jemné filtraci se náš olej nehodí ke smažení.

ZPĚT NA PRODUKTY