ZPĚT NA PRODUKTY

Olej z vlašských ořechů

Rostlina a získávání oleje

Vlašské ořechy jsou plody ořešáku. Na podzim po sklizni a po vysušení oříšků se odstraní tvrdé skořápky a oříšky se vylisují. V mnoha zemích se oříšky předtím ještě opraží. Z vlašských ořechů vzniká žlutý až zelený řídký olej. Tento olej lisovaný za studena má příjemnou oříškovou chuť.

Použití v kuchyni:

Olej z vlašských ořechů by se neměl zahřívat. Používá se jako koření a ve studené kuchyni. Díky oříškové chuti se výborně hodí do salátů.

Použití v lékařství a kosmetice:

Olej z vlašských ořechů má pozitivní účinky na játra, žlučník, dýchací cesty a na látkovou výměnu. Protože patří k vysýchavým olejům, je vhodný k ošetřování mastné pokožky a smíšené pokožky, která má tendenci se mastit. Dobře se do pokožky vstřebává a proto je vhodný také pro použití v dekorativní kosmetice, kde např. zcela nahrazuje mastnou rtěnku.

Zvláštnost:

Obsahuje velké množství vícenásobně nenasycených masných kyselin. Olej by se měl skladovat nejlépe v chladničce.

Tip: Použití jako základní suroviny pro malířské barvy.

Možnost zahřátí: malá Mastné kyseliny: nasycené (+), jednoduché nenasycené (+), vícenásobně nenasycené (++++) Vitamíny: vitamín E (++), vitamín K (+)

Olej z vlašských oříšků VOM FASS FASCINACE

Huile vierge de Noix Čočka, fazole, saláty, moučníky – už pouze kapka oleje z vlašských ořechů v těchto jídlech okouzlí dokonce i ty nejnáročnější labužníky.

Olej z vlašských oříšků VOM FASS

Tento olej z vlašských oříšku je vhodný zejména do listových salátů s oříšky a výhonky, nebo také do různých aromatických salátů jakými jsou řeřicha, čočkový salát či saláty se sýrem.

ZPĚT NA PRODUKTY