ZPĚT NA PRODUKTY

Olej z kukuřičných klíčků

Rostlina a získávání oleje:

Kukuřice je kulturní rostlinou nového světa. Jako olejnina hraje kukuřice jen podřízenou roli. Olej se z kukuřičných klíčků získává zejména extrahováním. Olej z kukuřičných klíčků lisovaný za studena naleznete v obchodě jen zřídka. Extrahovaný olej je načervenalý, lisovaný olej je zlatožlutý. Má jemnou typickou chuť i vůni.

Použití v kuchyni:

V potravinářské průmyslu se používá k výrobě margarínů, majonéz apod. Olej z kukuřičných klíčků má v kuchyni mnohostranné využití, ale nejlépe se hodí do studené kuchyně.

Použití v péči o zdraví a kosmetice:

Olej z kukuřičných klíčků se používá k výrobě vlasové kosmetiky a mýdel. Vyhlazuje a zjemňuje pokožku.V přírodním léčitelství se aplikuje na kardiologické obtíže a problémy s krevním oběhem.

Tip: Surovina na prostředky určené k údržbě kůže.

Možnost zahřátí: Rafinovaný olej z kukuřičných klíčků lze zahřát až na teplotu 200°C, olej lisovaný za studena lze zahřívat pouze lehce. Mastné kyseliny: nasycené (+), jednoduché nenasycené (++), vícenásobně nenasycené (+++) Vitamíny: vitamín E (++++), vitamín K (+++), vitamín A (++++)

Olej z kukuřičných klíčků VOM FASS

Olej získávaný z klíčků je díky svým vlastnostem v moderní kuchyni velmi ceněný a mnohostranně využívaný.

ZPĚT NA PRODUKTY