ZPĚT NA PRODUKTY

Avokádový olej

Rostlina a získávání oleje:

Náš avokádový olej pochází z Nového Zélandu. Lisuje se za studena bez slupek a jader, pak se filtruje, ale nerafinuje. Tento zelený, mírně viskózní olej získávaný vylisováním zralé avokádové dužniny je bohatý na kyselinu olejovou a vitamíny A, D a E. Má jemnou oříškovou chuť s náznaky čerstvých avokád. Díky šetrné filtraci se může vyskytnout lehké zakalení. Obsažené látky jsou přírodního charakteru a nepředstavují zhoršení kvality.

Použití v kuchyni:

Avokádový olej se skládá až z 85% z nenasycených mastných kyselin. Náš olej lze ohřívat na vysokou teplotu (až do cca 240°C) a je tedy možné ho použít i ke smažení. Olej je ale vhodný také do salátů a marinád.

Použití v péči o zdraví a kosmetice:

Avokádový olej je prvotřídním stolním olejem, který lze na základě vynikajících vlastností jeho účinných látek používat rovněž v kosmetické oblasti. Avokádový olej chrání pokožku před vysoušením a vyhlazuje její nerovnosti. Olej se na pokožce dobře roztírá a pokožka ho snadno vstřebává. Hodí se k udržovací péči o každý typ pleti a také k péči o pokožku hlavy a o vlasy. Tyto účinky lze přidáním éterických olejů cíleně zharmonizovat s individuálním typem pleti. Dále tento olej pokožku regeneruje a může podpořit i hojení ran.

Možnost zahřátí: Panenský avokádový olej lze zahřívat jen na teploty do 180°C. Mastné kyseliny: nasycené (+), jednoduché nenasycené (++++), vícenásobně nenasycené (+) Vitamíny: vitamín E (+), vitamín D (+), vitamín A (++)

Avokádový olej VOM FASS

lisovaný za studena, z Nového Zélandu Tento nazelenalý olej má jemnou oříškovou chuť s tóny čerstvých avokádových plodů. Díky šetrné filtraci se může vyskytnout lehké zakalení. Avokádový olej lze srovnat s extra panenským olivovým olejem, ale lze ho zahřívat na trochu větší teploty a proto se hodí také ke smažení. Můžete ho použít rovněž do čerstvých salátů nebo marinád.

ZPĚT NA PRODUKTY