ZPĚT NA PRODUKTY

Pupalkový olej

Rostlina a získávání oleje:

Domovem pupalky je Severní Amerika. Počátkem 17. století byla zavlečena do Anglie, odkud se rozšířila do celé Evropy. Kořen je znám jako zelenina.

Olej se získává ze semen lisováním popř. extrahováním. Má zlatožlutou barvu a jemnou vůni i chuť. Je to jeden z mála olejů, které obsahují gama-kyselinu linolenovou.

Použití v kuchyni:

Používá se pouze ve studené kuchyni a hlavně jako koření a doplněk stravy.

Použití v péči o zdraví a kosmetice:

Hlavní oblasti použití pupalkového oleje jsou kožní problémy. Patří k vysychavým olejům. Na základě svého zvláštního složení se používá v pleťových olejích a emulzích na zralou, suchou, šupinkovatou, citlivou pleť a mastnou pleť se sklonem k nečistotám, dále na lupénku, neurodermitidu a v krémech proti vráskám. Reguluje v pleti vlhkost, má regenerační účinky, mírní svědění a zlepšuje elasticitu a pružnost pleti. V přírodním léčitelství se proto aplikuje při potížích spojených s přechodem, při neurodermitidě, premenstruačním syndromu a alergiích.

Tip: Používá se jako dietní potravina a při kožních problémech.

Možnost zahřátí: lze lehce zahřát Mastné kyseliny: nasycené (+), jednoduché nenasycené (+), vícenásobně nenasycené (++++) Vitamíny: vitamín E (+++), vitamín K (+)

Pupalkový olej VOM FASS

lisovaný za studena, produkt kontrolovaného ekologického zemědělství Tento olej se získává ze semen pupalky, která pochází ze Severní Ameriky. Má decentní chuť a vysoký obsah gama-kyseliny linolenové. Kromě použití ve studené kuchyni dosáhl tento olej rostoucího významu také při léčení kožních problémů i jako doplněk stravy

ZPĚT NA PRODUKTY